HOT Fitness - шаблон joomla Joomla

callOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Street workout trening vrlo je individualan i lako prilagodljiv svačijim ciljevima i trenutačnim mogućnostima

tako da je trening moguće prilagoditi s jedne strane početnicima, slabe fizičke spreme i s druge strane vježbačima koji su savladali većinu elemenata, te rade na poboljšavanju izvedbe i tehnike.

Ono što je vrlo bitno kod street workout-a je progresija, kretanje od osnova koje su iznimno bitne. Zgibovi, čučnjevi, leđnjaci, sklekovi i trbušnjaci...Često zaboravljamo važnost osnovnih vježbi. Ljudi žele što prije napraviti napredne elemente bez potpore, bez predvježbi, bez vremenskog perioda dovoljnog za savladavanje težih elemenata, te se na taj način izlažu potencijalnim ozljedama, jer tijelo nije naučilo aktivirati ciljane mišiće na pravilan način, a najčešće nije niti u mogućnosti aktivirati željene mišiće i izvesti pokret.
Kao i svaki drugi sport, i street workout ima svoje stupnjeve progresije, od najjednostavnijih vježbi koje tijelo i ciljane mišiće pripremaju za zahtjevnije vježbe, pa sve do akrobatike i izvođenja najzahtjevnijih elemenata.

Prvi stupanj progresije uključuje vježbe (najčešće se izvode na podu) putem kojih se ciljano jačaju oni mišići koji će biti potrebni pri izvođenju zahtjevnijih vježbi. Te vježbe su sklekovi i njegove varijacije (sklek s koljena, varijacija širine ruku, sklek na jednoj ruci, sklek sa skokom...), zatim vježbe za trbuh (crunch, plank, sklopke, podizanje nogu...), vježbe za leđa (leđnjaci i njegove varijacije, mostovi...),te vježbe za noge (čučnjevi, iskoraci, skokovi...).
Drugi stupanj progresije podrazumijeva izvođenje vježbi iz prvog stupnja na konstrukcijama (dip bar, parallel bar, monkey bar), npr. sklek na dip bar-u, viseći trbušnjaci na dip bar-u, podizanje nogu na pull up bar-u, te s vremenom izvođenje i vježbi kao što su zgibovi, dipsevi, L sit,...
Treći stupanj ulaze zahtjevnije vježbe te njihova kombinatorika, ruski zgibovi, v sit, stoj na dip bar-u...
Četvrti stupanj obuhvaća izvođenje elemenata: human flag, front lever, back lever, planche, dragon flag...te njihovu daljnju „razradu“ u još zahtjevniji element kao što je to npr. izvođenje back levera na jednoj ruci. Ovaj stupanj također podrazumijeva akrobatiku i povezivanje elemenata u smislenu cjelinu tj. koreografiju. Maštovitost vježbača ide toliko daleko da se javljaju potpuno novi i iznimno zahtjevni elementi. Jedan takav kojeg svakako treba istaknuti je Close To Impossible (CTI).

Udruga Street workout Solin osnovana je 19.04.2015, u Solinu. Svrha Udruge je promicanje uličnog vježbanja u gradu Solinu, na razini Republike Hrvatske i u svijetu, pravljenje street workout parkova na području grada Solina, sudjelovanje, organizacija i vođenje u sportskim natjecanjima, briga o zdravlju i zdrastvenoj zaštiti članova Udruge te poduka i trening svih članova Udruge, ujedno i svih ostalih zainteresiranih građana grada Solina, a i šire.

Gdje smo

Ciljevi i plan udruge

- izgradnja sw parkova u svakom mjesnom odboru
- solinska trim staza sa sw spravama na Kozjaku
- edukacija mladih u parkovima
- prezentacija street workout vjezbi u svim osnovnim skolama
- organizacija turnira
- sudjelovanje u natjecanjima na razini županije, i države

streetworkoutsolin@gmail.com

Slike iz parkova